Bedövningspil ska få ner "Tarzan"

Gibbonapan Tarzan som rymde från sitt inhägnade område i Parken Zoo i Eskilstuna i tisdags eftermiddag är fortfarande på rymmen. Parken Zoo:s ledning överväger att skjta en bedövningspil i gibbonapan Tarzan för att få ner honom från det träd han sitter i sedan nästan två dygn tillbaka.

Under torsdagen ska djurparkschefen Stefan Jonsson träffa en veterinär för att diskutera vad man ska göra.

- Man kan ge honom en bedövningspil och räddningstjänsten får då komma hit och hjälpa till, men det är absolut den sista utväg man tar, säger driftschefen Ole Nielsen. 

Trots att det snart gått två dygn sedan han rymde envisas Tarzan med att stanna kvar 20 meter upp i ett träd inom parkens område.

Trots att personalen försökt locka ner honom med lockrop och mat så vägrar Tarzan att lämna trädet. Han har visserligen varit nere en gång för att hämta en banan, men försvann snabbt upp i trädet igen

Driftschefen vid Parken Zoo, Ole Nielsen, säger att Tarzan ju redan visat att han är hungrig och han tror att apan kommer ner när han vill äta mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista