De styrande i Flen oeniga igen

Nu växer sprickan i Flens styrande koalition, Färgfemman. I och med att Lars Falk från partiet A2000 gick emot de andra partierna i Färgfemman och sa nej till Sigridslunds skolas planer att bli en friskola, så står det klart att det är svårt för Färgfemman att komma överens.

– Det rubbar förtroendet för oss i kommunen att politiker spretar, säger Lotta Finstorp, moderat kommunalråd i Flen.

Det är inte första gången som Lars Falk och A2000 går emot de andra partierna i stora frågor. När företaget Dax Door i Sparreholm skulle sälja mark till Flens kommun är ett fall, och vid ett annat tillfälle gick A2000 ut med att de mycket väl kunde tänka sig att höja skatten i kommunen om man var tvungna, vilket de övriga partierna i Färgfemman, alla borgerliga, tidigare helt uteslutit.

Men trots detta tror kommunalrådet moderaten Lotta Finstorp inte att oenigheten om Sigridsslunds skola kommer splittra Färgfemman i nuläget. Nu ska man sätta sig och diskutera med Lars Falk och A2000 om varför man valt att byta sida i frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".