Apan "Tarzan" infångad

Gibbonapan Tarzans liv i frihet varade nästan tre dygn, men vid 11-tiden på fredagen tog det slut. Parken Zoos personal med zoologen Stefan Jonsson in spetsen lyckades då locka ner honom ur det 20 meter höga trädet.

- Vi hade en kvinnlig djurvårdare som lockbete och hon lockade ner honom. När han kom ner grabbade jag tag i honom och lyckades bunta ihop honom och stoppa honom i en bur.

Nu finns Tarzan i inomhusutrymmet där gibbonaprona bor.

- Han är där några timmar ellre till i morgonbitti så att vi ser att allt är ok och att den sociala strukturen fungerar i gruppen. Han kan ju ha blivit stressad, men han verkar må bra för han sprang och hoppade runt och åt bananer så han tyckte nog det var ganska skönt att komma hem faktiskt.

Det var i tisdags som apan rymde i samband med att han ramlade ner i vattnet som omgärdar apornas område. Han hoppade upp i en tall och har suttit där i nästan tre dygn. Personalen har försökt locka ner honom med olika medel, exempelvis med bananer, men först vid 11-tiden på fredagen fångades han in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista