Kanotlegend minns guldkänslan

En som också gläds åt Henrik Nilssons och Marcus Oscarssons OS guld i kanot är alla tiders mest framgångsrika svenska olympier, kanotlegenden Gert Fredriksson från Nyköping. I sin samling av åtta OS-medaljer har han sex guld. I förmiddags var det inte utan att han kände sig förflyttad tillbaka i tiden.

Den nu 85-årige Gert Fredriksson är en av dem som verkligen vet hur det känns att stå överst på den olymiska prispallen. Samtidigt som han i förmiddags levde sig in i Henrik Nilssons och Marcus Oscarssons guldlopp kände han sig nästan förflyttad tillbaka i tiden.  

- Det var underbart att stå högst uppe på den olympiska segerpallen samtidigt som man hade de argaste konkurrenterna och samtidigt bästa vännerna vid sidan om sig på prispallen, minns han.

Han ser dagens OS-guld som oerhört värdefullt för kanotsporten. Framgången för bland annat Nyköpings kanotklubb är bra för alla som paddlar och det sporrar också andra att pröva på sporten, menar Gert Fredriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".