Klagomål på buller vid Malmby flygfält

Nu kommer ännu fler klagomål från de som bor i närheten av Malmby flygfält i Strängnäs. Anledningen är att ljudet från flygplanen, som används för att dra upp frittfallsskolans skärmflygare, stör.

Arne Olsson har bott intill Malmby flygfält sen 1991 och har har nu tröttnat på bullret.

-Man blir ju rätt frustrerad. Här bor man i en lugn miljö, tror man, men det är det alltså inte. Det är väldigt långt till flygplatsen, och ändå är det så mycket störande ljud därifrån, säger Arne Olsson.

Förutom att uppröras över ljuden irriterar sig Arne Olsson också på Strängnäs kommuns agerande. Kommunen har köpt upp flygfältet, men vilken verksamhet som finnas på flygfältet i framtiden har Arne Olsson och hans grannar inte fått reda på.

-Det känns ju väldigt visset. Vi gick in det här med en förhoppning om att vi skulle kunna vara med och diskutera vilken verksamhet som kan bedrivas här, säger Arne Olsson.

Carita Jansson är granne med Arne Olsson och störs också av flygen. Hon har frågat ansvariga politiker angående Malmby flygfälts framtid, men har inte fått några tydliga svar.

-Jag tycker inte att de är riktigt raka, utan snudd på fega, säger Carita Jansson.

Varför tror de att de inte svarar?

-Jag vet inte om det är så att de inte törs.

Hur ser du på framtiden?

-Jag kommer inte att se positivt på flygverksamhet. Då kommer jag kanske att fundera på att bo någonannanstans, säger Carita Jansson, som bor nära Malmby flygfält i Strängnäs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".