Politiker tillbakavisar kritik om flygfält

Ansvariga politiker tillbakavisar kritiken om bristande information om Malmby flygfält i Strängnäs. De som bor i närheten är irriterade på störande flygljud och anser att politikerna inte informerar tillräckligt. Folkpartisten Jan Branting, ordförande i tekniska nämnden, säger att han har svårt att förså kritiken och menar att folk som berörs har fått och kommer att få information.

- Det förstår inte jag för den som fått den mesta informationen och har möjligheten att sprida ut den till närboende är ordföranden i kontaktgruppen är Arne Olsson. Jag har klart deklarerat för honom att vi har inte beslutat vad vi ska använda fältet till. Det ska den här utredningen klargöra. Med utredningen som utgångspunkt kommer politikerna att ta ett beslut vid fullmäktiges decembersammanträde.

Kommunen tog nyligen över flygfältet från försvaret. Enligt folkpartisten Jan Branting, ordförande i tekniska nämnden, ska en utredningen om vad det ska användas till presenteras i slutet av september och då ska alla få information. Han har svårt att förstå kritiken från grannarna till Malmby flyfält.

- Jag tycker att det är bra att de bevakar sina möjligheter. Sedan får vi göra en avvägning vad nyttan av fältet ska vara till. Vi är medvetna om de närboendes problem. Vi får se om det de säger är relevant. En del är för flygfältet också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".