För liten för att läggas ner?

Skolan i Barva utanför Eskilstuna är en av de tre landsbygdsskolor i Eskilstuna kommun som länge haft nedläggningshot vilande över sig eftersom antalet elever ständigt minskat. När nu kommunen utreder vilka skolor som ska läggas ner på grund av just minskat elevantal så finns det farhågor att skolan i Barva ska läggas ned.

Antalet elever på Eskilstunas grund- och förskolor minskar och kommer att fortsätta att minska dom närmaste åren. 1500 elever beräknas försvinna, vilket betyder 85 miljoner kronor mindre i budgeten. Och istället för att ytterligare dra ner på undervisning eller personal är kommunens lösning att minska hyreskostander och lägga ner motsvarande 5 genomsnittliga skolor.

Men just det faktum att skolan är liten tror skolans rektor Bo Söderberg kan vara Baravaskolans räddning:

- I det här läget så är ju våra landsortsskolor bara en liten, liten del i det stora spelet och det är ju inte där man gör de stora vinsterna, säger Bo söderberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".