Anna Lindh hedras

Ett år efter mordet arrangerar Anna Lindhs minnesfond och Stockholms stadsteater den 11 september en temadag om både den svenska utrikesministern och terrordåden i New York som inträffade i USA samma datum 2001.

Två seminarier på eftermiddagen behandlar ämnet terrorism. Bland andra EU: s utrikespolitiske representant Javier Solana och Mary Robinson, f d FN-kommissionär för mänskliga rättigheter, diskuterar frågan ”Varför växer terrorismen?”. EU-kommissionären Margot Wallström och Christian Åhlund, generalsekreterare i den internationella juristorganisationen ILAC deltar i ett seminarium med frågeställningen ”Är kampen mot terrorism ett hot mot demokratin?”.

På kvällen arrangerar stadsteatern en föreställning under rubriken ”Ett år senare” i regi av Lars Rudolfsson. Medverkande är bland andra Helena Bergström, Ingvar Hirdwall, Benny Anderssons orkester med Helen Sjöholm och Anne-Sofie von Otter. Statsminister Göran Persson och flera andra statsråd kommer att finnas i publiken. Sveriges Television direktsänder seminarierna och i SVT 2 ägnas kvällen åt de båda händelserna den 11 september.

I Malmö anordnas en manifestation på Stortorget samt en rad seminarier med bland andra jämställdhetsminister Mona Sahlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista