Ekström (s) tveksam till kommundelning

Kommunsstyrelsens ordförande, socialdemokraten Hans Ekström, säger att det är tveksamt både juridiskt och ekonomiskt att dela kommunen och låta Torshälla bli en egen kommun. Han säger att han inte tror att Torshällaborna vill ha en skattehöjning och säger att han är tveksam till att genomföra en opinionsundersökning som Kommunförbundets utredare föreslår, för att ta reda på vad Torshällaborna tycker.

Hans Ekström säger också att man i så fall måste få en bred majoritet för det och att det inte räcker att socialdemokraterna och vänsterpartiet tycker det om de partierna skulle komma fram till det.

- Rent ekonomiskt verkar det vansinnigt. Då måste man ha en folkomrösntning i hela kommunen. Jag har inte mött en så stark opinion när jag varit ute och pratat med folk. Många skakar ju på huvudet, säger Hans Ekström.

Ekström vill ha en bred diskission mellan partierna nu för att ta ställning till hur kommunen ska agera utifrån Kommunförbundets utredning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".