Skavsta backar om avtal

Skavsta flygplats ägare TBI tvingas backa om när det nu gällande avtalet går ut. Ryan Air får flyga fyra månader längre till subventionerat pris till och från Skavsta än vad ägarna räknat med, något som kostar TBI stora pengar.
TBI har tidigare hävdat att avtalet går ut i februari, och räknat med att snart ha ett nytt mer affärsmässigt avtal klart med Ryan Air. Men TBI ger nu Ryan Air rätt i att avtalet går ut först i juni. Flygplatsens vd, Dot Gade Kulovuori, håller med om att den längre avtalstiden är ett bakslag, men inte värre än att bolaget klarar förlusten. Skavsta flygplats har hittills inte givit ägarna TBI någon vinst, och pressen på flygplatsledningen är stor att vända den negativa trenden. Enligt Dot Gade Kulovouri har TBI långt framskridna kontakter med flera andra lågprisbolag, som är intresserade av att flyga på Skavsta om Ryan Air väljer att lägga ned sin londonlinje.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".