DSM i Strängnäs öppnar igen

Läkemedelstillverkaren DSM i Strängnäs får nu återuppta produktionen efter två månaders uppehåll. Det var i juni som en explosion inträffade på fabriken och en person skadades. Vid en inspektion upptäcktes att företaget saknade alla nödvändiga tillstånd och sedan dess har företaget varit stängt.

Men nu har företaget fått de tillstånd som behövs av räddningsverket, bland annat att hantera brandfarliga varor och därmed godkänner Arbetsmiljöinspektionen att företaget återupptar sin produktion.

DSM har också ett krav på sig att höja säkerheten i framtiden, en åtgärdsplan ska presenteras för räddningsverket innan den sista septemper. I den planen ska det framgå vilka planer företaget har angående säkerheten i framtiden, vad de tänker göra för förändringar och när.

Om inte Räddningsverket anser att DSM gör tillräckligt mycket för att förbättra säkerheten kan det bli tal om vite, säger Camilla Dahlén på Räddningsverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".