Nyköpingspolitiker slår ifrån sig kritik mot Ryanair

Kommunalrådet i Nyköping, socialdemokraten Göran Forssberg, slår idag ifrån sig den fackliga kritiken mot flygbolaget Ryaiairs personalpolitik, och menar att kommunen och Ryanair inte har med varandra att göra. Det trots att Nyköpings Kommun betalat 55 miljoner för ett reklamavtal med Ryanair.

Ryanair har den senaste tiden fått utstå facklig kritik för sin personalpolitik på en rad punkter, bland annat att man inte vill teckna kollektivavtal, har väldigt långa arbetsveckor och dåliga pensionsvillkor.

Men Göran Forssberg (s) vill inte kommentera det här. Han säger att han som socialdemokrat står för en värdegrund men det vill han inte utveckla i det här sammanhanget.

-Jag tycker att det är en självklarhet att man har schyssta villkor och en fair play. Men jag tänker inte kommentera ett enskilt företags hantering, säger Göran Forssberg (s).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".