Fotboll

City var starkast i sörmlandsderbyt

4:00 min

Eskilstuna City vann toppderbyt i division 2 södra Svealand mot Värmbol med 4-1 på Backavallen. City visade effektivitet i den andra halvleken och har nu kopplat greppet i toppen av tabellen.

Den första halvleken mellan de två topplagen i division 2 södra Svealand var av typiskt derbykaraktär. Det var tillknäppt och bägge lagen fokuserade på att krympa ytor.

I början av den andra hade Värmbol ett skott i kryssribban men det var Eskilstuna City som gjorde det första målet genom William Celsing i den femtionde minuten.

Tio minuter senare gjorde Emil Fritzell 2-0 efter slarv i Värmbol. Dejan Doslic reducerade när det återstod tjugo minuter och Värmbol pressade serieledarna. Trots det var Citys tränare Daniel Wiklund inte särskilt orolig.

– Så här har det sett ut mot de allra flesta lag som vi har tagit poäng mot. Vi vet att kan vi bara hålla vår defensiv och våra positioner är det svårt att göra mål på oss, säger Daniel Wiklund.

Inhopparen Adnan Cirak gör sedan både 3-1 och 4-1 i slutet av matchen och Eskilstuna City tog tre viktiga poäng i jakten på seriesegern. Men just seriesegern är inget som tränare Wiklund fokuserar på.

– Vi fokuserar enbart på en match i taget. Vi går ut och spelar varje match som om den vore den sista, säger Citys tränare Daniel Wiklund.