Stattbranden i Eskilstuna

Inget nytt efter oberoende granskning

Den oberoende granskning som gjordes av polisens utredning om branden på hotell Statt i Eskilstuna i början av 2009 har inte gett något mer som kan komplettera utredningen och eventuellt lösa brottet. Det säger kriminalkommissarie Svante Melin till P4 Sörmland.

En man i 30-årsåldern dömdes först i tingsrätten till livstids fängelse för att ha tänt på hotellet, men han friades senare av hovrätten.

– Jag tror att vi har vänt på alla stenar som vi kunde vända på och vi kommer inte längre. Vi har också tittat på att hitta en uppdragsgivare eftersom vi inte kommer länre med den som dömdes, men sedan friades, säger Svante Melin säger att granskningen ska redovisas till åklagare.

För ett par år sedan infördes hos polisen rutinen att låta en annan polismyndighet dubbelkolla en större utredning, där man inte nått ända fram.

Polisen vill inte berätta vem som har gjort utredningen, inte ens vilken polismyndighet som anlitats.

Men kriminalkommissarie Svante Melin hoppas ändå på en lösning.

– Det kanske finns folk som känner till vem det är och har bevis att komma med, vem som har gjort det eller ligger bakom. Det finns folk som vet vem det är, det är jag säker på.

Fråga

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.