Katrineholms skolor kritiseras

Det blir både ris och ros till Katrineholm efter att skolverket besökt och granskat samtliga skolor i kommunen. I rapporten skriver skolverket att kommunen har en fungerande verksamhet som i de flesta avseenden håller god kvalitet, men det finns områden som ska förbättras och skolverket riktar också kritik på flera punkter.

I rapporten skriver skolverket punktvis upp vad som bör förändras. Bland annat kritiseras kommunen för att barn med annat modersmål än svenska inte erbjuds möjlighet att utveckla det i förskolan. Skolverket anser också att det bör anställas fler lärare med lärarutbildning i valla skola och den naturorienterande profilen i järvenskolorna bör breddas .  Det är en del av det som skolverket vill ändra på.

Elever föräldrar och personal i alla skolor i Katrineholms kommun har svarat på frågor om bland annat om undervisning, kunskaper, arbetsmiljö och resurser. Det här materialet kommer därför att finnas på skolorna så att alla som är intresserade kommer att kunna ta del av det säger Göran Dahlström ordförande i Utbildningsnämnden i Katrineholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".