Ännu inget minnesmärke för Anna Lindh i Nyköping

-Det är viktigt att Nyköping snarast får ett minnesmärke över Anna Lindh. Det menar nyköpingskvinnan Cecilia Dolk, en av många unga kvinnor som inspirerats och påverkats av vår förra utrikesminister. På flera håll i landet bland annat i Stockholm och i Enköping finns redan minnesmärken men när Anna Lindh på lördagen hedras i Nyköping så finns ännu inget sådant här.

På torsdagen aväcktes ett monument vid Medborgarplatsen i Stockholm, och i Grillby utanför Enköping, där Anna Lind en gång bodde har hon fått en park uppkallad efter sig. Enligt Boel Carlsson, arbetarekommunens ordförande så har det sen årsskiftet förts ett samtal mellan kommunalrådet Göran Forssberg och Anna Lindhs make Bo Holmberg, och att ett par tre platser finns med i diskussionen. Men det är alltså inget klart till minnesstunden i morgon, vilket Boel Carlsson beklagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista