Högsta domstolen tar upp mordet på Anna Lindh

Det blir en tredje rättegång om mordet på Anna Lindh. Idag beslutade Högsta Domstolen, HD, att ta upp målet mot Mijailo Mijailovic igen. Men i Anna Lindhs hemstad är reaktionerna blandade.

I tingsrätten dömdes Mijailo Mijailovic till livstids fängelse. Men Svea hovrätt ändrade domen till rättspsykriatisk vård. och idag kom alltså beskedet från Högsta Domstolen att den tar upp målet. Både vilket straff Mijailovic ska ha och vilket skadestånd Anna Lindhs familj ska få.

Bo Holmberg, Anna Lindhs man säger till TT att han hoppas att Högsta Domstolen ska hamna på tingsrättens beslut, det vill säga att Mijailovic inte är så allvarligt psykiskt störd utan att han ska få livstids fängelse.

Bland dem som SR Sörmlands reporter träffade på stan efter beskedet i eftermiddags var reaktionerna blandade. Flera tyckte att beslutet v ar riktigt, men det fanns också de som tyckte att det räcker nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".