Handboll

Perfekt start för "nya" IFK

2:07 min

IFK Nyköping fick en bra start på säsongen i division 1 norra. Laget vann hemmamatchen mot HK Tyrold med 36-33 (19-16), vilket också innebar att IFK:s nye tränare, Jakob Sundberg, fick en smakstart.

IFK Nyköping har inför den här säsongen tappat nyckelspelare som Andreas Asp, Simon Skuthälla och Tommy Dahlin. Att sedan också rutinerade Stefan Germerud är skadad gör att det är många som tror att det unga IFK-laget kommer att få en tuff säsong i division 1. Trots detta, eller kanske tack vare detta, gick spelarna ut och visade en härlig inställning i matchen mot Tyrold. Ett fartfyllt anfallsspel gjorde att laget hade ledningen med 19-16 i halvtid.

– Vi kommer till bra lägen och spelar bra anfallsspel, säger nygamle tränaren Jakob Sundberg.

I den andra halvleken fortsätter IFK att ha kommandot i matchen utan att riktigt kunna haka av gästande Tyrold. Mot slutet är ledningen endast två mål men tack vare några avgörande räddningar från IFK:s målvakt Emil Persson kunde hemmalaget hålla undan och vinna med 36-33 inför drygt 500 åskådare i Sporthallen. Det är många spelare i IFK som gör riktigt bra insatser men tränare Sundberg vill framhålla en lite extra.

– Jag tycker det är kul att Amel Suljevic, som aldrig har spelat på den här nivån tidigare, går in och spelar riktigt moget, säger Jakob Sundberg.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se