Bjälkebring besviken på partiet

Charlotta Bjälkebring, sörmländsk riksdagsledamot för vänsterpartiet är mycket besviken på partiet efter att ha hamnat på femte plats på riksdagslistan vid omröstningen på partiets konferens i helgen.
Medlemmarna gick emot partiets valberedning som hade föreslagit att Bjälkebring återigen skulle placeras på första plats på riksdagslistan. Men hon hamnade först på femte plats. Elinna Linna från Nyköping hamnade på första plats. Därmed får Bjälkebring mycket svårt att få behålla sin plats i riksdagen om hon inte får tillräckligt många personvalsröster. - För mig känns det som att bli övergiven av någon man älskar, det vill säga partiet. Jag måste ta på mig en del av skulden själv, naturligtvis. Jag har varit väldigt upptagen av olika uppdrag, förhandlat med regeringen och suttit i Nordiska rådet. Jag har inte lyckats få mitt distrikt att växa in i rollen som ett parti som borde vara beredd att ta ett ökat ansvar. Istället för att fylla ut den dräkt man har fått av väljarna, så väljer man att krympa dräkten istället, säger en mycket tagen Charlotta Bjälkebring. - Partiet försöker inte ha kvar de goda krafter och den kompetens man har och få in ett mandat till i riksdagen, säger Bjälkebrik som är besviken på dem som utmanat henne. - Kanske partimedlemmarna har varit lite orättvisa mot Bjälkebring. Ja, hela processen kanske har varit lte orättvis, säger Firat Nemrud, ordförande i partidistriktet. Han tror inte att konflikten som nu kan skönjas i partiet kommer att påverka valutgången negativt. Han tror heller inte att det finns en konflikt i partiet. - Nej, jag tror inte det. Möjligen kan det finnas personliga konflikter, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista