Oxelösund kan bli utan kommunalråd

Socialdemokraten Benita Vikström kommunalråd i Oxelösund är en av två kandidater till ordförandeposten för SKTF. Om hon blir vald lämnar hon sin plats som kommunalråd på tisdag.

På tisdag är det dags för kommunaltjänstemannaförbundet SKTF att rösta fram en ny ordförande. En av de två kandidaterna är socialdemokraten Benita Vikström kommunalråd i Oxelösund.

Benita Vikström säger att visst vore det kul och en utmaning att få leda ett av landet största fackförbund, men också att hon inte är less på sitt jobb i Oxelösund, utan med glädje stannar kvar där.

Men beredskapen i kommunen är nu höjd inför tisdagen omröstning och på den socialdemokratiska arbetarkommun har man förstärkt valberedningen inför en eventuell omröstning om vem som tar över efter Vikström.

Bror Sterner, arbetarkommunens ordförande, menar att man inte tagit fram något namn på en eventuell efterträdare och att det arbetet inte får hastas fram.

-Det är vårt partis ansikte utåt och också kommunens. Det måste vara en person som har kommuninnevånarnas förtroende, säger Bror Sterner (s).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".