Nyköpings skolelver ska bli mer medvetna om kopplingen mellan matsvinn och miljö. Foto:Ylva Oldberg/Scanpix.
nyköping

Mindre skolmat ska slängas

I normala fall slängs nära 850 kilo mat varje vecka på Sodexos 17 skolrestauranger i Nyköping. Men nu vill företaget komma till rätta med det här.

Gymnasieeleverna slänger mest och det är de populäraste maträtterna på skolmenyn som orsakar största mängden matsvinn eftersom eleverna tar mer mat än de orkar äta.

Men nu ska Sodexo starta en kampanj som ska göra eleverna medvetna om kopplingen mellan matsvinn och miljö. Målet är att få ner svinnet med minst 20 procent.

Den tredje oktober startar kampanjen som pågår i 100 skoldagar.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".