Ingen bred överenskommelse om neddragningar i försvaret

Förhandlingarna mellan regeringen och de borgerliga partierna om försvaret har brutit samman. Socialdemokraterna lägger nu fram den nya försvarspropositionen helt på egen hand och räknar med stöd av samarbetspartierna i riksdagen.

Försvarsminister Leni Björklund säger att utgångspunkten var den gemensamma uppfattning som socialdemokraterna, centern och kristdemokraterna hade i försvarsberedningen i juni. Men centern och kristdemokratena orkade inte stå fast vid sin uppfattning, utan har gett vika för folkpartiets och moderaterna vilja att spara mindre, sa Björklund.

I och med att man inte är överens med några andra partier kan det bli en hård förhandling om detta i riksdagen. Därför är det möjligt att det inte blir alla de orter som har nämnts tidigare som kommer att bli av med sina regementen utan att vissa orter kan bytas mot andra.

Regementet P10 i Strängnäs har sen tidigare funnits med på en lista över orter där regementsnedläggningar är aktuella.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".