Sörmland

Konst och Kentmusik i Grafikens hus

1:39 min

Från och med imorgon kan man ta del av en konstupplevelse utöver det vanliga på Grafikens Hus i Mariefred. Då invigs "Den ganska långa vägen hit" som är en utställning med ett specialskrivet soundtrack.

De grafiska verken är gjorda av konstnären Jesper Waldersten och musiken är skriven av Martin Sköld, en av medlemmarna i rockgruppen Kent. 

Så här beskriver Martin Sköld arbetsprocessen med att göra musik av samarbetspartnerns bilder.

- Det var ganska enkelt att göra någonting musikaliskt åt dem. Det är verkligen så att hans konst har kommit fram med tillsammans min musik och tvärtom.

När man går runt och tittar på de 52 svartvita bilderna på underliga människor och figurer som konstnären Jesper Waldersten skapat förhöjs själva konstupplevelsen av Martin Skölds musik som strömmar ut genom högtalarna i utställningssalen.

Själva idén till att göra specialskriven musik till en utställning har Jesper länge haft, men blev verklighet när han träffade Martin Sköld för ett år sen

- Det kändes som ett självklart möte. Det är en dröm att få leka tillsammans med honom, vi hade samma inställning, man går inte hem klockan tre utan jobbar och kan få ett mail klockan två på natten.