1 av 2
Lasse Wessman, ordförande Sörmlands Fotbollsförbund, säger att det är viktigt med fler konstgräsplaner. Foto: Reino Helin/Sveriges Radio.
2 av 2
Det är fler av sådana här konstgräsplaner som den på Triangelborg i Mesta som Lasse Ström efterlyser. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.
fotboll

Fler konstgräsplaner efterlyses

1:08 min

Lasse Ström som är tränare för IFK Eskilstuna efterlyser fler konstgräsplaner för att fotbollen i kommunen ska bli ännu bättre. Han och alla andra med det önskemålet kommer att få sin vilja igenom.

Inom några år kommer det att finnas sex konstgräsplaner runt om i Eskilstuna kommun. Det behövs anser Lasse Ström.

– Det finns i andra städer och är viktigt för att våra ungdomar ska kunna utvecklas och träna.

Det finns konstgräsplaner i samtliga kommuner i Sörmlands län utom Flen och Vingåker.

I Eskilstuna finns redan en på Tunavallen och en hos Triangeln. En alldeles färsk finns också i Torshälla och invigdes härom veckan.

Till våren ska nästa stå klar i Fröslunda och året därpå ytterligare en och den ska vara uppvärmd och ännu en 2014. Satsningen innebär alltså totalt sex konstgräsplaner i Eskilstuna 2014.

Placeringen för den uppvärmda konstgräsplanen är ännu inte klar riktigt, enligt enhetschef Mattias Anglemark på kultur- och fritidsförvaltningen

– Man har talat om Årby, Ekängen, Balsta. Alltså centrala platser för att kunna tillgodose så många som möjligt.

Reino Helin

reino.helin@sverigesradio.se

016-16 16 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista