"Trosa bör undersöka vad nedskärningar i skolan innebär"

Lärarfacken i Trosa vill att kommunen tar reda på vad mindre pengar till skolan verkligen innebär för verksamheten. För nu fungerar det inte mer fler nedskärningar, menar Carl-Gustaf Lidbaum, ombud för Lärarnas riksförbund på Tomtaklintskolan i Trosa.

Om man drar ned för mycket kommer det få allvarliga följder, tex personalminskning kan orsaka stora elevgrupper som blir oroliga och får problem menar lärarna.

En konsekvensanalys behövs för att alla ska vara förberedd på konsekvenserna, inte bara för nästa år utan också på lång sikt.

Också föräldrar till elever i Trosas skolor är nu oroliga inför nästa år, då det enligt dem saknas saknas 2.7 miljoner kronor till skolans verksamhet.

De skriver i ett brev till politikerna i Trosa att det är viktigt att satsas ordentligt på utbildning och kvalité i skolan. Man vänder sig å det kraftigaste mot personalnedskärningar, och konstaterar att det redan nu finns klasser på över 30 elever i Tomtaklintskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".