Hög bullernivå på Eskilstunas förskolor

Bullernivån på alla utom två av Eskilstunas förskolor är så hög att personalen stressade, trötta och får ont i halsen. Det visar bullermätningar som kommunen har gjort på alla förskolor.

Nålmakarens förskola hade högst ljudnivå av alla. Aija Davidsson, förskoleärare och ansvarigt skyddsombud på Nålmakaren, och hon tror att ljudnivån där är ännu högre än vad resultaten visar.

Nålmakarens förskola ligger aldeles på gränsen till ljudnivåer som orsakar hörselskador. Men bullernivåerna skiljer sig mycket mellan förskolorna och Lars-Erik Johansson, utredare på Kommunhälsan, menar att det går att se att storleken på barngrupperna spelar en avgörande roll för hur höga ljudnivåerna är.

Men, enligt Lars-Erik Johansson, så visar resultaten från mätningarna att det inte finns någon risk för hörselskador i dagsläget på Eskilstunas förskolor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".