Fotboll

Fortsatt division tre för IFK Eskilstuna

1:55 min

IFK Eskilstuna fortsätter att spela i division tre nästa år om laget inte får en friplats senare. IFK var tunget att vinna borta mot Visby Gute igår för att ta sig upp i tvåan, men förlorade med 2-1 efter 1-1 efter första halvlek.

– Det är jäkligt surt. Grabbarna går ut och gör en jättebra insats. Vi gör ett gott försök, säger Lasse Ström, tränare i IFK.

Tränaren i Gute är förvånad att Ni spelar i division tre?

– Ja, vi får hoppas på en gratisplats, men det är så att det är ett nybygge med IFK och vi har gjort en omstart, men vi slarvar bort det i serien. Vi kunde ha avgjort serien tidigare. Det är surt att vi slutar på samma poäng och med två måls skillnad och fick kvala.

Men den forna storklubben hoppas nu på att den ska få en friplats i division två, vilket avgörs senare i höst.

Att IFK trots allt kanske kommer att kunna spela i division två beror bland annat på om Hammarby TFF drar sig ur division två före eller efter den 25 november då förbundet ska fatta beslut om serieindelningen.

Skulle Hammarby lämna besked innan 25 november då tillfaller platsen det kvalförlorande laget i samma geografiska område, IFK.

Skulle Hammarby dra sig ur division två före 25 november tillfaller platsen den bästa kvalförloraren i hela landet.

En annan faktor som påverkar är om om Spårvägen och Farsta slås samman vilket skulle skapa en friplats. Det redogör Folket för i lördagens tidning.