sörmland

Allt populärare att köpa mat via nätet

1:16 min

Under förra året omsatte näthandeln med dagligvaror över en miljard kronor enligt Svensk Handel. De färdiga matkassarna växer snabbast inom näthandeln med dagligvaror.

Inom näthandeln med dagligvaror erbjuder både dagligvaruaffärer och renodlade matkasseföretag färdiga matkassar med recept och råvaror.

Har du beställt hem matkassar någon gång?

– Nej, jag har inte beställt hem någon matkasse på grund av ekonomiska skäl. Jag känner att jag inte har råd med det.

– Nej, men jag har funderat på det. Testa åtminstone någon gång för att se vad det är för något.

– Nej, det har jag aldrig gjort. Men det finns ett intresse för jag har sett reklamen och tänkte att det skulle vara väldigt smidigt så jag skulle kunna tänka mig att beställa hem en sådan.

Trots att ingen vi har pratat med har beställ hem en matkasse någon gång är det ändå en uppåtgående trend.

Linas Matkasse, som är ett av alla de företag som erbjuder denna typ av tjänst, har över 800 kunder i länet vilket är en ökning med över 60% sedan förra året. Niklas Aronsson är VD på Linas Matkasse.

– Vi har haft en väldigt snabb tillväxt måste jag säga. Den målgrupp som vi vänder oss till är medelklassfamiljer med normala intäktsförhållanden.

Är det dyrare att beställa hem en matkasse än att själv åka iväg och handla samma varor?

– Ja, det är det absolut. Vi tar betalt för utkörningen och för planeringen bakom det här så det blir billigare om du går till butiken och handlar exakt samma varor, förklarar Niklas Aronsson.