eskilstuna

Vädjar: "Säg nej till hotellavtalet"

1:06 min

Igår fick alla 79 politiker i Eskilstuna kommunfullmäktige ett brev hem i brevlådan med en uppmaning: "Säg nej till avtalet med Elite hotels!".

Breven kommer från Eskilstuna hotellförening, som nu gör ett sista försök att få politikerna att rösta nej till det omdiskuterade hotellavtalet.

– Vi prövar detta och ser om vi kan nå ut med buskapet till varje enskild ledamot, säger Lennart Cronholm, som själv drivit stadshotellet i nio år och nu är sekreterare i hotellföreningen.

Elite hotels ska flytta in i Statts gamla lokaler, som förstördes i den anlagda branden år 2009. Genom avtalet lovar kommunen att hyra konferensplats på Elite hotels fyra dagar i månaden i 15 år.

– Vi anser inte att det är ett rent hyresavtal. Vi ser det som ett rent bidrag till Elite hotels och det är inte schysst, säger Lennart Cronholm.

Enligt hotellföreningen sätter avtalet konkurrensen ur spel. I brevet till politikerna skriver föreningen att två rättsutredningar från "välrenommerade advokatbyråer" visar att avtalet bryter mot både konkurrensrätten och upphandlingsreglerna.

– Vi får se om det är partipiskan som viner eller om var och en kan rösta utefter sin egen åsikt i den här frågan, säger Lennart Cronholm.

Föreningen kommer överklaga politikernas beslut om det blir ett ja till avtalet vid fullmäktigemötet imorgon.