Långa väntetider inom psykvård

Även de som redan är patienter inom psykiatrin får vänta länge på vård. Det menar anhöriga och patienter inom psykvården, efter att Sveriges Radio Sörmland berättat att nya patienter på vissa håll i länet kan få vänta upp till ett halvår innan de får träffa en psykolog.
Evas dotter är paranoid och har varit det länge. Hon är känd inom psykiatrin och får medicin utskriven. Men i höstas blev hon sämre och låste in sig i lägenheten, hon vågar inte gå ut och påstår att folk kommer in i lägenhen och tar saker som de sen lämnar tillbaka. Men trots att Eva slog larm redan i höstas om att dottern blivit sämre, och trots att dottern redan är känd inom psykvården så har hon ännu inte fått någon vård. Eva menar att bristen på psykologer att tala med har gjort att dottern är där hon är idag. Sveriges Radio Sörmland har tidigare berättat att köerna till att få träffa en psykolog växer. I Nyköping kan man få vänta upp till ett halvår på sin första träff med en psykolog. Men även de som är psykiskt sjuka, och redan patienter inom psykiatrin menar att de får vänta på vård. Lotta är manodepressiv, när hennes sjukdom visar sig börjar hon som hon själv säger att bara prata massa strunt. Då kan hon först få vänta på att få komma in och bli medicinerad, och när hon väl är där saknar hon någon att prata med.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista