Katrineholm

Fängelse för för människorov

Hovrätten sänker straffet från åtta till sex års fängelse för en 27-årig man från Katrienholm för bland annat rån, människorov och övergrepp i rättssak. Ett av offren i den här målet blev erbjuden att köpa kokain i Stockholm, han hotades med vapen, tvingades lämna i från sig sina bank- och kortkoder. Det slutade med att han dumpades i Malmö nästan 200 000 kronor fattigare.

Den dömde Katrineholarens flickvän dömdes i tingsrätten till fyra års fängelse. Hennes överklagande har ännu inte prövats av hovrätten.

I tingsrätten dömdes paret även för att ha rånat en annan man i Stockholm, och hovrätten dömer också mannen för att ha hotat honom om han kontaktade polisen.

År 2003 dömdes den 27-årige mannen för olaga frihetsberövande vid sammanlagt 15 tillfällen och för rån vid minst tio tillfällen samt också för försök till rån och övergrepp i rättssak till sluten ungdomsvård i tre år och utvisades med förbud att återvända.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".