Linnas kandidatur känd inom v

Både ombuden och valberedningen på Vänsterpartiets valkonferens visste redan innan konferensen att det var konkurrens om förstaplatsen på partiets riksdagslista, något som överraskade Charlotta Bjälkebring, som var valberedningens förstanamn. Elina Linna, från Nyköping, valdes sen som nummer ett på listan.
Charlotta Bjälkebring, som sitter i riksdagen för Västerpartiet sen 8 år tillbaka, fick nöja sig med femte plats. Istället blev Elina Linna från Nyköping nummer ett på riksdagslistan. En rundringning som Sveriges Radio Sörmland gjort visar, att ombunden visste att det fanns en annan kandidat till första platsen. Valberedningens sammankallande Maud Ekman bekräftar att man åtminstone en vecka tidigare fick veta att även Elina Linna kandiderade till första platsen på riksdagslistan, men man ändrade ändå inte i kandidatlistan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista