En av rymmarna gripen i Degerfors

En av de två män som rymde från Mariefredsanstalten har nu gripits på järnvägsstationen i Degerfors av polisen. Och den andre rymmaren tror polisen har förskansat sig i ett hus i utkanten av Degerfors. Det huset är omringat och den Nationella insatsstyrkan finns på plats.

Det var den 35årige Åke Martinsson som greps på järnvägsstationen i Degerfors. Och den andra rymmaren, Tobias Jardeberg, tror alltså polisen finns i ett hus utanför Degerfors.

Avspärrningarna runt huset är omfattande. Minst två skott har alltså avlossats, men polisens taktik är att vänta ut rymmarna. Bertil Olofsson, chef för Nationella insatsstyrkan, säger att strategin är att få Jardeberg att ge upp, lägga ner vapnen och komma ut, så att ingen ska komma till skada. Det finns också en förhandlare på plats, men hittills har försöken att komma i kontakt med Jardeberg inte gett några resultat. 

Uppdaterad: 17:45 måndag. För senaste nytt besök sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".