Rymmarjakten över

Jakten på rymmarna från Mariefredsanstalten är nu över. På måndagseftermiddagen greps de två männen i Degerfors i Värmland. Först tog Örebropolisen Åke Martinsson och strax efteråt greps den morddömde Tobias Jardeberg i en nedlagd skolbyggnad i Degerfors.

Jardeberg gav själv upp efter att ha varit omringad under en längre tid. Gripandena skedde utan att någon person kom till skada. Gripna Jardeberg och Åke Martinsson fördes igår till häktet i Eskilstuna, där förhören ska fortsätta under tisdagen.

Det i var torsdags kväll som 28-årige Tobias Jardeberg tillsammans med 35-årige Åke Martinsson, under hot rymde från Mariefredsanstalten tillsammans med en vårdare som togs som gisslan.

Kollegor till den anställde på Mariefredsanstalten har vittnat om ett knivliknande föremål som hölls mot kollegans hals. Sen följde en jakt på de två rymmarna i Sörmland, Örebro och Värmlands län. Sammanlagt har 200 poliser deltagit i jakten, även den nationella insatsstyrkan och personal från rikskriminalen har varit inblandade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".