Sandra Sjöberg och Emil Anderssons kortfilmer visas på filmfestivalen i Flen i helgen. Foto: Sara Samuelsson/ Sveriges Radio
Flen

Festival med unga filmare

"Film om sport förr och nu i Hälleforsnäs"
1:39 min

På lördag är det Filmfestival i Flen och vissa av filmerna är gjorda av kommuninvånarna själva. Mellan de mer kända långfilmerna visas kortfilmer gjorda av barn och ungdomar från olika skolor.

Mellan de mer kända svenska filmerna Hoppet och Bombay dreams samt två afrikanska långfilmer fylls filmfestivalens program med kortfilmer gjorda av barn och ungdomar.

Bland kortfilmerna ser man bland annat Malmaskolans elevers egna tolkningar av sina favoritfilmer men eftersom Filmfestivalen är en del av Flen kommuns 40-årsfirande finns även det även med lite lokalkännedom.

– På de flesta ställen där det varit gamla affärer står det ju hus där folk bor nu, säger Sandra Sjöberg som varit med och gjort filmen Gamla affärer förr och nu.

– Det var lite svårt att fixa bilder på gamla affärer, för vi var ju tvungna att komma på var de funnits, säger Sandra Sjöberg.

Emil Andersson som går i sexan på Bruksskolan och är en av hjärnorna bakom filmen Bandy i Hälleforsnäs.

– Vi gjorde en film om sport förr och nu i Hälleforsnäs. Vi intervjuade min låtsasfarsas pappa som spelat i Hälleforsnäs IF, säger Emil Andersson.

Nu när du provat på att göra film, är du sugen på att fortsätta?

– Ja, det skulle absolut vara roligt. Jag siktar väl mera på att bli hockeyproffs men man måste ju träna lite på att bli intervjuad. Jag tycker det är kul, säger Emil Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".