ISHOCKEY

Förlust för Åkers och Nyköping

Joakim Lundholm: ”Jag är besviken”
2:07 min

Besvikelsen gick inte att undgå i Åkers Sportcentrum när slutsignalen gick. Åkers IF förlorade mot Järfälla HC med 3-2 i divison-ett-hockeyn. Nyköping i samma serie förlorade borta mot Arlanda med 5-3. Åkers är tvåa och Nyköping trea i tabellen.

Efter 4 minuters speltid i första perioden gjorde Järfälla första målet mot Åker som spelade i numerärt underläge. 

- Det här var en ordentlig plump i protokollet, tycker en besviken Joakim Lundholm, tränare för Åkers IF, vi påverkades nog mer än vad vi trodde av det första målet, fortsätter han.

Åker kunde dock inom några minuter vända matchen och reducera till 1-1 genom nr 8, inlånade Christofer Blid, assisterad av nr 13 Fredrik Nyberg. 

- Vi var rädda, berättar Lundholm. Idag spelar vi inte på den nivån vi kan spela på, säger han. 

Det skulle dröja till den andra perioden innan Åker tog ledningen i matchen. I den 16:e minuten gjorde nr 2 Rickard Rydén Åkers andra och sista mål. 

Detta räckte ändå inte hela vägen för hemmalaget. Innan slutsignalen gick skulle Järfälla i den tredje perioden vända matchen till sin fördel och göra två mål till. Det sista bara två minuter innan matchens slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".