Infekterat om Brantings musikengagemang

Kristdemokraternas gruppledare i Strängnäs, Helene Brodin-Reindorff, vill ha en ordentlig diskussion inom den politiska alliansen om hur förvaltningarna använer sina pengar. Detta efter avslöjandet att ordföranden i tekniska nämnden, folkpartisten Jan Branting, fått 20 000 i arvode för uppdrag som han och nämnden inte ska syssla med. Branting försvarar sitt engegemang och säger att Torgny Jonsson godkänt det hela.

Brodin-Reindorff menar att Parkeringsavgifter inte ska finansiera musikarrangemang. Hon säger att folks skattepengar ska gå till kärnverksamhet och inte till vad som helst.

Jan Branting fick av tekniska nämnden uppdrag att vara ansvarig för olika musikarrangemang där militärmusiken var inblandad och i en utredning ifrågasattes om det verkligen är tekniska nämndens och Brantings uppgifter

- Det var lite speciellt med musiken och det hände för fyra år sedan. Försvaret tog kontakt med oss och tyckte att de hade dålig kontakt med kommunen och de bad mig att försöka få det att fungera bättre. Jag tog kontakt med kommunalrådet, Torgny Jonsson (c) och sa att det egentligen inte var min uppgift. Han sa att det var OK annars hade jag inte gjort det. Det var för att arbetet med fritid och kultur inte hade fungerat som försvarsmusiken kontaktade mig. Jag tog kontakt med fritid och kultur som sa att de inte hade resurser att sköta musikarrangemangen. 

Ska du avgå?

- Nej för fan. Så länge jag inte begått fel. Jag har förstått att jag inte får vara så aktiv och kreativ. Jag har lagt ner mycket arbete på det här. Jag orkar ju inte hålla på att lägga ned arbete på en massa arrangemang och sedan få en kniv i ryggen. Då struntar jag i musikverksamheten, men jag tycker att det är sorgligt för publiken som kommer till våra konserter. Det är ett dåligt tack för det jobb jag gjort och som uppskattats av Strängnäsborna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".