Handboll

IFK:s andra halvlek gav poäng

"Det är otroligt viktigt för självförtroendet"
2:28 min

IFK Nyköping spelade oavgjort, 32-32, mot Ricoh på hemmaplan i division 1. Hemmalaget var i underläge med fem bollar i halvtid men en rejäl uppryckning i den andra gav IFK en välbehövlig poäng.

IFK fick ingen bra start på matchen mot stjärnspäckade Ricoh. Hemmalaget var i underläge under hela den första halvleken och efter den första halvleken ledde gästerna med 21-16.

– Jag sa framförallt att vi måste tajta ihop det på deras högersida plus att vi var tvungna att fortsätta springa med dom för jag visste att dom skulle bli trötta och det blev dom, summerar IFK:s tränare Jakob Sundberg sitt halvtidssnack i omklädningsrummet.

Det gav utdelning. IFK gick ikapp och förbi relativt omgående efter pausen och när två minuter återstod hade laget segervittring då laget ledde med två mål. En olycklig utvisning samt några ängsliga avslut gjorde dock att Ricoh kunde både reducera och kvittera i slutskedet av matchen. Det var därför lite blandade känslor hos IFK-tränaren efter matchen.

– En poäng är bra mot Ricoh men vi skulle ha haft två...men jag är nöjd med en, säger Jakob Sundberg.

IFK Nyköping hade två brakförluster inför matchen mot Ricoh varför poängen var extra betydelsefull.

– Det är otroligt viktigt för självförtroendet. Just nu ser det lite deppigt ut hos grabbarna men på måndag är dom nog nöjda med en poäng, säger Sundberg.

Målskyttar IFK: Martin Pettersson 8, Axel Eriksson 7, Richard Ahlin 7, Niklas Fogelgren 5, Amel Suljevic 5.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".