Oppositionspartier om Peabdomen

Länsrättens dom mot Eskilstuna när det gäller det fyra år gamla Peab-avtalet visar att oppositionen hade rätt. Det säger ett par av oppositionspartierna om domen.

- Vi hade rätt. Vi reseverade oss från början. Vi var inte emot nya idrottsanläggningar, men man skulle ha gjort en upphandling. Man hade säkert kunna få mer för marken då. Det är svårt att veta om en upphandling hade lett till billigare idrottsanläggningar, säger Iha Frykman, moderaternas gruppledare.

- Det är lite sent eftersom domen ogiltigförklarar fullmäktiges beslut som kom för fyra år sedan. Då är det kört. Det går ju inte att åtgärda något. Det är det som är det absurda att ingenting kommer att ske trots domen. Man har har redan byggt. Kommunen som sakägare måste överklaga eftersom man från majoriteten sida säger sig ha handlat rätt, säger folkpartiets gruppledare Kerstin Lindroos.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".