Eskilstuna

Frälsis tvingas lägga ner fotbollslag

1:31 min

Frälsningsarmén i Eskilstuna tvingas lägga ner Real Stars FF, den fotbollsförening man drivit i två säsonger. Pengarna är slut. Laget bildades för att somaliska ungdomar skulle ha en vettig fritidssysselsättning.

Pengarna är slut och några nya har inte gått att få fram, konstaterar verksamhetsledare Lennart Pettersson på Frälsningsarmén i Eskilstuna.

– Vi har betalat ut ungefär 105 000 kronor under den här tiden som det här har pågått, bland annat från Frälsningsarmén centralt och från Rekarnestiftelsen. Men nu är pengarna slut och då har vi gått till sponsorer för att försöka få hjälp, men vi har inte fått några pengar.

Real Stars FF spelade i division sex östra den gångna säsongen och slutade näst sist med bara Fogdö IF från Strängnäs bakom sig. Nu ser det ut som om förlusten med 9-2 borta mot Malma i slutet av september blev lagets sista match.

Frälsningsarmén hade långt innan laget bildades kontakt med somaliska familjer via sin rådgivningsbyrå.

Där framkom det att ungdomarna, från 13 till en bit över 18, hade dåligt med fritidsaktiviteter och att de själva ville spela fotboll tillsammans. Därför bildades laget, som en slags social insats.

Lennart Pettersson har försökt med alla kommunala instanser för att få stöd, men förgäves. Och Frälsningsarmén har inte råd själva.

– Det är väldigt stora kostnader när det gäller alla dessa avgifter till fotbollsförbund och alla möjliga ställen och vi beklagar mycket att vi inte kan fortsätta.