Handboll

Det man inte dör av blir man starkare av

1:24 min

Guifstjärnan Robin Anderssons korsband är av och han blir därför borta hela säsongen. Det är resultatet av de undersökningar som gjordes av experter på tisdagen. I januari väntas operation och sedan sex månaders rehabträning. Han missar därmed EM i början av året.

Det var i matchen mot Skövde som Robin Andersson skadade knät. Han var även borta en del av förra säsongen på grund av skador.

Det blev värsta tänkbara besked för Guifs landslagsstjärna Robin Andersson kom igår.

Korsbandet i ena knäet är av och det blir operation efter nyår och han missar EM i januari och elitserien resten av säsongen.

-- Det är nära EM och det har gått så bra i landslaget, men det kommer nya EM och VM, man får tänka positivt och ta en dag i taget.

Robin Andersson genomgår nu rehabilitering innan operationen för att stärka upp knäet så att operationen går bra och att det blir lättare att komma tillbaka efter operationen. Han hade planer på att lämna Guif och spela något annat lag nästa säsong, som proffs utomlands.

– Jag har inte tagit ställning till det, men man kanske inte är så attraktiv med en knäskada, men vi får se. Jag hade inte börjat några förhandlingar med några klubbar, men det finns de som är intressantare än andra, menar Robin Andersson som med klimten i ögat säger att "det man inte dör av blir man starkare av".

Men klubben tänker sitta still i båten inte ge sig ut på jakt efter en sjukvikarie i brådrasket, enligt sportchef Bosse Åslund.

– Vi har inget i dagsläget. Vi kommer att låta det vara så här, det är ett uppehåll i januari, men sedan vet man aldrig vad som händer i februari, emn vi letar inte efter någon ersättare för Robin nu.

En ersättare för Robin Andersson finns redan i planerna eftersom han aviserat att han vill pröva lyckan som professionell utomlands.

Robin Andersson är inte heller den ende Guifspelaren, som det finns intresse runt bland klubbar utomlands, dit hör också Mattias Zachrisson, Mathias Tholin och Tobias Aren.

Klubben har därför ögon och öron öppna för att ersätta dem för att kunna leva upp till sin egen målsättning att slåss om SM-guld varje år och tillhöra topplagen i Norden.

Ingen ersättare för Robin är alltså aktuell direkt, men kan bi det redan i februari. Just nu handlar det om att lita på övriga spelare och stötta Robin så mycket som möjligt, enligt Bosse Åslund.

– Det är att han får all hjälp med rehabträning, att han är med runt matcherna och får uppgifter och är delaktig. Det är en viktig del.