Nybyggarpriset går till Ali Pahlavani

Landshövding Bo Holmberg har idag delat ut utmärkelsen Årets Nybyggare i Sörmland till Ali Pahlavani från Katrineholm. Pahlavani får priset för att han efter nio år utan arbete lyckats starta en verksamhet som är annorlunda för nybyggare.

Enligt juryns motivering är hans affärsidé enkel men genial: Ring billigt till ditt hemland. Det handlar om telekommunikationstjänster som tillexempel ADSL och bredband.

Länsstyrelsen och Insamlingsstiftelsen rådgivningscentrum, står gemensamt för arrangemanget. Och förutom utmärkelsen fick pristagaren även ta emot 10 000 kronor. I och med priset deltar Ali Pahlavani i riksfinalen Årets Nybyggare, som äger rum i Stockholm den 26 oktober. Kronprinsessan Victoria delar då ut priset. 

Ali Pahlavani kom till Sverige 1988 från Iran. Han började arbeta som hemspråkslärare. År 2001 startade han tillsammans med en delägare företaget Phonelink AB. Ali är VD för bolaget.  Ali Pahlavani är gift och har två döttrar, 18 och 23 år. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".