Gratistidning oroar inte lokaltidningarna

Konkurrensen om tidningsläsarna i Eskilstuna ökar. Under onsdagen lanseras nämligen gratistidningen Metro i Eskilstuna och i ytterligare tio städer.

Det största hotet för lokal tidningarna är om Metro slår sig in på annonsmarknaden i Eskilstuna. Men det tror inte Anders Boberg som är plats- och marknadschef på tidningen Folket är någon risk de närmsta åren.

– Jag tror inte att Metro kommer att rikta in sig på de lokala återförsäljarna i Eskilstuna, men om de öppnar en lokal redaktion så är det såklart att konkurrensen kommer att öka men det tror dröjer flera år, säger Anders Boberg.

Eftersom Metro inte än så länge har lokala nyheter och annonser ser varken Folket eller Eskilstuna-Kuriren gratistidningen som något större hot. Men Katrin Sävström som är chefredaktör för tidningen Folket säger att det ändå finns risk för att de tappar ett visst antal läsare i samband med den här etableringen. Peo Wärring som är chefredaktör på Eskilstuna-Kuriren är däremot inte alls orolig.

– Metro är huvudsakligen en rikstidning med riksnyheter så därför tror jag inte att vi konkurerar rent journalistiskt, säger Peo Wärring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".