Politikerna backar efter skolkritik

Politikerna i Katrineholm backar nu efter kritik från Skolverket och föreslår att Järvenskolorna inte längre ska få ha några särskilda urvalsprov till den naturorienterade profilen på högstadiet. Däremot får musikprofilen på samma skola behålla sina urvalsprov.

Politikerna i barn och ungdomsnämndens arbetsutskott föreslår att alla elever som söker NO-profil vid Järvenskolorna ska komma in utan att det krävs något speciellt intresse. Det får inte heller ske något urval vid antagningen. Förslaget ligger i linje med Skolverket, som kritiserat kommunen för NO-profilens urvalsförfarande.

Pat Werner, ordförande i barn och ungdomsnämnden i Katrineholm, säger att de rättar sig efter skolverket. Politikerna i arbetsutskottet föreslår däremot inte att alla elever som vill ska få gå musikklass. Eftersom Skolverket inte haft några synpunkter på det får urvalet i antagningen finnas kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista