"Botten att lägga ned matsalen"

Många som bor och äter i matsalen i Sävsta fd servicehus i Vingåker är besvikna på förslaget att lägga ner matsalen. Men sammanlagt 130 personer, personal, boende och anhöriga har skrivit på ett upprop om att ha köket kvar på Sävsta.

-All gemenskap försvinner ju, säger Doris Strid, som bor på Sävsta.

Att lägga ned matsalen skulle spara 300 000 kronor om året i Vingåker. Men Doris Strid och Margit Mattson, som bor på Sävsta före detta servicehus, tycker det här är ett uselt förslag.

-Det vore urtokigt om de la ned, det är många som inte kan laga nån mat själva och inte tar sig ned för att träffa några andra, säger Doris Strid, som bor på Sävsta.

-Om de stängde fick jag flytta härifrån, säger Margit Mattson.

Tillförordnade socialchefen Britt-Marie Svedenberg säger att de kommer att tillgodose de som bor i Sävsta med mat på nåt sätt, till exempel genom matportioner som ska värmas upp eller genom att lägga ut matserveringen på entreprenad. Men ännu är det är inte klart hur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".