Poliskommissarien överklagar

Den poliskommissarie från Stockholm som igår dömdes till fyra års fängelse för bland annat grovt vapenbrott och grovt tjänstefel, i den stora knark- och vapenhärvan, kommer att överklaga domen till hovrätten. Det säger hans advokat Per Liljekvist.

Liljekvist säger att poliskommissarien inte gett en Eskilstunabo, uppdrag att nästla sig in i kriminella kretsar för att avslöja narkotikabrott och vapenbrott, som tingsrätten hävdar i sin dom. Därmed har kommissarien inte begått något brott och använt otillåtna metoder och inte missbrukat sin ställning som polis, menar Liljekvist. Enligt tinsgrättens dom har kommissarien gett Eskilstunabon uppdrag att infiltrera och att provocera fram brott.

-Domen markerar klart att polisen inte får använda brottsprovokation i sitt arbete. Så som det skett här får det bara inte gå till, sa åklagare Magnus Elving på torsdagen när domen blev offentlig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".