Handboll

IFK kunde inte rubba Tyresö

1:42 min

IFK Nyköping förlorade hemmamatchen mot Tyresö i division 1 norra med 31-25 (19-12). Efter en svag första halvlek spelade IFK upp sig en aning i andra men var aldrig nära att hota topplaget Tyresö.

IFK Nyköping är inne i en tuff matchperiod där de flesta topplagen ska avverkas. Mot Tyresö var det alldeles för mycket slarv i den första halvleken som gjorde att hemmalaget var i sjumålsunderläge i halvtid. I den andra höjdes kvaliteten på spelet och när IFK gjorde 20-25 då drygt tio minuter återstod kändes det som att laget var på väg mot en liknande upphämtning som i senaste hemmamatchen mot RP.

-- Vi tog bort alla tekniska fel och spelade handboll som vi ska göra, säger IFK:s tränare Jakob Sundberg.

Den här gången räckte det inte utan Tyresö kunde enkelt kontrollera händelserna i slutskedet av matchen. Avståndet ned till kvalstrecket är dock fortfarande sex poäng. I nästa omgång väntar suveräna serieledarna Eskil, ännu en tuff match för IFK:s del.

– Det är seriens absolut bästa lag och vi ska göra allt vi kan för att rå på dom, säger Jakob Sundberg.

Målskyttar i IFK: Martin Pettersson 7, Stefan Germerud 5, Niklas Fogelgren 4, Rikard Ahlin 3, Kassem Awad 2, Marcus Pettersson, Amel Suljevic, Rickard Söderberg och Axel Eriksson 1 var.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sverigesradio.se