Filmsatsning på tonårstjejer

Film i Sörmland satsar på tonårstjejer i ett projekt där tjejerna ska filma en minut ur sitt liv. Det ska sedan läggas ut på Internet tillsammans med enminutsfilmer från ungdomar i hela Europa.

– Vi ser att vi inte har några tjejer som gör film när de blir tonåringar, de står framför men aldrig bakom kameran, säger Gunnel Nelzen på Film i Sörmland.

Det här är ett projekt som ungdomsstyrelsen stöttar. Filmerna som ska vara en minut långa ska läggas ut på nätet under vecka 48 tillsammans med filmer av ungdomar från hela Europa.

Film i Sörmland passade på att använda det här projektet för att stötta tjejer i länet som vill filma.

– Tycker de, efter de här kortfilmerna, att det är roligt så tänker vi fortsätta stötta tjejerna och göra nya projekt där man kanske får skriva manus och utveckla flera delar i filmskapandet. Det är viktigt att tjejer gör filmer så att det inte bara blir killars historier som blir berättade, säger Gunnel Nelzen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".