Brister i bidragsrutiner

Det finns klara brister i Eskilstuna kommuns hantering av bidragen till studieförbunden. Det framgår av den ena av två konsultrapporter som gjorts med anledning av de missförhållanden som förra våren avslöjades inom Studiefrämjandet.
I den ena rapporten sägs det uttryckligen att nuvarande handläggnings- och beslutsrutiner inte är ändamålsenliga. Bättre kontroll på flera nivåer är bland det som konsulten föreslår. I den andra rapporten detaljgranskas de två största förbunden, ABF och Studiefrämjandet. Och när det gäller just Studiefrämjandet pekar utredaren på en rad märkliga förhållanden som att orginalfakturor saknas, att viktiga handlingar undertecknats enbart med blyerts och att chefen själv haft obegränsad rätt att skriva under för egna utlägg. Men just de här anmärkningarna rör uppdragsutbildningarna som är en intern angelägenhet för Studiefrämjandet och inte de kommunala bidraget på tre och en halvmiljoner. Och därför är kommunalrådet Kristina Eriksson lättad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista