Krav på SJ om bättre tidtabell

Nu kommer krav från Kungsör på SJ att förbättra sin tidtabell. Ett par av förslagen på förbättringar är fler avgångar på helgmorgnar, och ett sent kvällståg från Stockholm till Kungsör.

– Jag tycker det går tåg för sällan, man vill hem lite senare ibland. Det säger en av resenärerna i Kungsör, Ingela Ek. Ingela Eks önskemål om senare kvällståg är en av de punkter som SJ lär få många synpunkter om, nu under arbetet med den nya tidtabellen. Kungsörs kommun skriver till exempel i ett brev att den senaste avgången från Stockholm till Kungsör/Arboga via Läggesta, Strängnäs och Eskilstuna går strax före åtta på kvällen, vilket är alldeles för tidigt. Den här policyn från SJ, riskerar att urholka Kungsörs kommuns ambition att locka till sej nya invånare.

– Vi har ju marknadsfört Kungsör i Stockholm, bra boende som ligger avskilt men ändå med möjligheter att gå på till exempel ishockey i Stockholm. Då stämmer det inte riktigt när man drar undan möjligheterna att åka sent från till exempel Stockholm. Det säger Hans Westin, kanslichef i Kungsörs kommun.